De Salon

 

 

 

 

In de salon wordt gewerkt met de nieuwste apparatuur ook wel bekend als de nattechniek methode. Deze techniek wordt in de voetverzorgingsbranche als een welkome technische vernieuwing beschouwd. Bij de nattechniek wordt een freesmotor met een speciale vloeistof en een watergekoelde frees zonder stofafzuiging gebruikt. Een groot voordeel van de nattechniek is dat het te behandelde gedeelte van de voet wordt gekoeld, hierdoor zullen minder snel pijnklachten ontstaan door wrijving van de roterende frees. Bovendien slaat het stof, dat bij het frezen vrijkomt neer en komt zodoende niet in de lucht terecht. 

 

Alle instrumenten worden na een behandeling intensief gereinigd en gedesinfecteerd volgens de norm die hieraan gesteld wordt. Mesjes die zijn gebruikt om eelt of likdoorns te verwijderen, worden per cliënt nieuw gepakt en na de behandeling gedeponeerd in een daarvoor bestemde dispenser.

 

Bij de voetstap staat de kwaliteit van de behandeling voorop. Er wordt op een vakkundige, hygiënische manier gewerkt. Uiteraard met schone handdoeken, mondkapje, handschoenen en wegwerp dental towels (onderlegger van papier met plastic).

 

De duur van een behandeling ligt gemiddeld op 45 minuten maar kan incidenteel oplopen tot een uur. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid werk aan de voeten. Vanzelfsprekend wordt voor het maken van een afspraak hiermee rekening gehouden en wordt er zoveel mogelijk op tijd gewerkt. Het kan voorkomen dat een behandeling wat uitloopt, als klant dient u hier rekening mee te houden want de kernspreuk van de voetstap blijft toch wel:

 

Beter een goede klus dan een halve klus.